boot enkhuizen jacht sevices yacht

Motor Onderhoud

Buitenboordmotor – Onderhoud

Voor uw veiligheid en voor de levensduur van uw buitenboordmotor is periodiek onderhoud belangrijk. Stel u bent op het water en uw buitenboordmotor valt uit. Met mooi weer is het minder erg dan met windkracht veel op ruim water. De veiligheid van u en uw bemanning hangt er van af. Neem voorzorgsmaatregelen en zorg dat uw buitenboordmotor in goede conditie is.

Einde watersport seizoen

Aan het eind van het seizoen dient u er voor te zorgen dat de benzineleidingen leeg zijn. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld de motor te laten draaien en de benzinetoevoer af te sluiten. De tank verdient ook aandacht, controleer deze op vuil etc. Indien u met uw buitenboordmotor op zout water vaart dient u ervoor te zorgen dat het zoute water er uit is door de motor te laten draaien in zoet water. Sommige buitenboordmotoren hebben een speciale wasaansluiting, waarop u een tuinslang op kunt aansluiten.

Buitenboordmotor slot

Watersport dieven hebben het vaak gemunt op buitenboordmotoren omdat ze gemakkelijk te stelen zijn en gemakkelijk te verhandelen. In 2008 werden 1338 aangiften gedaan van diefstal van een buitenboordmotor, het aantal gestolen buitenboordmotoren ligt veel hoger. Blijkbaar is Yamaha een populair merk bij dieven. Maar liefst 31% van de gestolen buitenboordmotoren waren van het merk Yamaha. Gestolen buitenboordmotoren worden zelden teruggevonden. Nog steeds hebben veel watersporters hun kostbare bezit onvoldoende of zelfs helemaal niet beveiligd.

Regelmatige controle voorkomt ellende

Diverse bedrijven zijn gespecialiseerd in het onderhoud van uw buitenboordmotor. Het is de gemakkelijkste oplossing: U brengt het ding weg en na verloop van tijd haalt u uw buitenboordmotor weer op en weet dat het door een vakman gebeurd is. Klaar.

Maak een vrijblijvende afspraak

    Uw naam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw bericht